Chcete-li získat trvalý přístup ke všem informacím a využívat i mnoha dalších výhod, staňte se členem ASPOS. Zaregistrujte se

Zprávy

Plná verze článků se zobrazuje pouze členům Asociace společného stravování, z.s.

Chcete-li se stát členem Asociace, zaregistrujte se, prosím, zde.

Vítáme Vás v roce 2021

čtvrtek 4. února 2021

Jako každý rok, i letos o Vás budeme pečovat a hlídat, co se děje na hřišti hromadného stravování. Pojďme se podívat, co se událo v roce 2020 a jak bude vypadat rok 2021 v ASPOSu.

Více informací

Zajímavosti ve stravovacích provozech 1/2018

pátek 2. března 2018

Lucie Janotová

Zajímavé informace ze stravovacích provozů na jednom místě.
 hygiena

Více informací

Alergeny - Jak správně informovat strávníka

čtvrtek 1. března 2018

Lucie Janotová

Přinášíme souhrnnou informaci k povinnosti stravovacích provozů poskytovat strávníkovi informace o alergenních látkách přítomných v pokrmech.

 legislativa   potraviny

Více informací

Dotklo se Vás zvýšení platů v roce 2017?

středa 28. února 2018

Jana Vavříková

V roce 2017 došlo ke zvýšení platů zaměstnanců stravovacích provozů. V médiích se objevilo několik článků na toto téma na některých webových sánkách se sputilo i několk celkem vášnivých debat. Proto jsme oslovili našeho odborníka na pracovní právo a požádali o zhodnocení situace.

 pracovní právo    platy

Více informací

Zajímavosti ve stravovacích provozech 12/2017

neděle 18. února 2018

Lucie Janotová

Zajímavé informace ze stravovacích provozů na jednom místě.

  •  hygiena
Více informací

HACCP - Jak na to

neděle 18. února 2018

Lucie Janotová

HACCP neboli systém kritických bodů je preventivní systém kontroly s cílem zajištění zdravotní nezávadnosti připravovaných pokrmů. Systém HACCP je jedním ze zásadních nástrojů, jak účinně předcházet nebezpečím, která ohrožují bezpečnost potravin, resp. pokrmů.

 hygiena

Více informací

neděle 18. února 2018

Více informací

neděle 18. února 2018

Více informací

Kolik živin mají ve skutečnosti školní obědy v ČR?

sobota 17. února 2018

Tým ASPOS

Seznamte se s informacemi SZÚ o studii obsahu nutrientů v pokrmech ze školního stravování. Víte, co školním obědům chybí a co naopak přebývá? 

  • strava 
  • studie
Více informací

Víte jak na označování pokrmů?

sobota 17. února 2018

Lucie Janotová

Ošetřují české zákony způsob jakým informovat  strávníky o názvu pokrmu, jeho množství a o alergenech obsažených v pokrmech?

  • legislativa
  • pokrmy
Více informací

Testy potravin na jednom místě

sobota 17. února 2018

Tým ASPOS

Tým poradenské společnosti QSL vytvořil nový specializovaný web sdružující informace o testech potravin v ČR. Dejte svým strávníkům jen to nejlepší. S touto aplikací snadno a přehledně.

  • zajímavosti
  • potraviny
Více informací

Přihlášení

Zapomněli jste své heslo?

Nejste u nás přihlášení?

Registrace

  • přístup do neveřejné části webu
  • možnost stahování dokumentů
  • možnost přispívat do diskusí k odborným článkům
  • slevy pro členy na různé akce a vybrané produkty
Registrace >