Chcete-li získat trvalý přístup ke všem informacím a využívat i mnoha dalších výhod, staňte se členem ASPOS. Zaregistrujte se

Zprávy

Plná verze článků se zobrazuje pouze členům Asociace společného stravování, z.s.

Chcete-li se stát členem Asociace, zaregistrujte se, prosím, zde.

Vítáme Vás v roce 2021

čtvrtek 4. února 2021

Jako každý rok, i letos o Vás budeme pečovat a hlídat, co se děje na hřišti hromadného stravování. Pojďme se podívat, co se událo v roce 2020 a jak bude vypadat rok 2021 v ASPOSu.

Více informací

Fogace - revoluce v dezinfekci?

úterý 16. února 2021

Seznamte se s jednou z metod dezinfekce povrchů ploch a celkového prostoru, fogací.

Více informací

Změna postupů pro nařizování karantény

pátek 12. února 2021

Ochrana dýchacích cest a chození do karantény - hlavní hygienička ČR vydala jednotné nařízení, které v některých případech zásadně mění postupy.

Ing. Lucie Janotová

Více informací

Sanitace - Váš klíč k úspěchu

pondělí 8. února 2021

Sanitace je klíčovou operací nejen ve výrobě potravin, ale i pokrmů. Jedná se o proces, který nelze nahradit či jej přímo vyloučit. Sanitaci nelze nikterak paušalizovat a stanovovat univerzální systém pro všechny provozovny stravovacích služeb. Podmínky jsou vždy individuální, což vede i k řádnému nastavení sanitačních operací a výběru vhodných přípravků a ideálně i pomůcek.

 

Ing. Jan Strejček

Více informací

Provoz školních jídelen, jaká nařízení platí?

středa 6. ledna 2021

Jak je to s provozem školních jídelen na začátku roku 2021?

Ing. Lucie Janotová

Více informací

Zaměstnanec onemocněl Covidem, jak se s tím vypořádat?

čtvrtek 26. listopadu 2020

Jak postupovat, prokáže-li se, že některý z pracovníků jídelny je pozitivní na Covid-19? Kdo rozhoduje o tom, kdo má nebo nemá jít do karantény? A jak postupovat, dostane-li se do karantény celý perosnál jídelny?

Ing. Lucie Janotová

Více informací

Nosit či nenosit roušky?

úterý 24. listopadu 2020

Nová verze opatření o nošení ochranných prostředků dýchacích cest.

Ing. Lucie Janotová

Více informací

Kalkulace cen jídel v době Covidu

pondělí 9. listopadu 2020

Blíží se konec roku a vedoucí jídelen spolu s ekonomkami budou dělat kalkulace cen jídel pro příští rok. Pandemie Covid19 přináší i do této oblasti nová úskalí a nevyjasněné otázky. Jde o to, že v souvislosti s pandemií výrazně klesl počet uvařených jídel, ale celkové náklady klesly jen nepatrně. Budeme-li provádět zpětnou kalkulaci ceny za rok 2020, pak při použití běžných kalkulačních metod se zcela jistě dostaneme na výrazně vyšší částky za jeden oběd, než jsme odhadovali při předběžné kalkulaci. 

Ing. Vladimír Bureš

Více informací

Informace k výkazům Z17-01

pondělí 9. listopadu 2020

Vzhledem k současné situaci ve školních jídelnách, v souvislosti s opatřeními proti šíření viru COVID19, vyvstávají v organizacích dotazy ohledně vyplňování každoročního výkazu Z17-01 o činnosti zařízení školního stravování. Přečtěte si, na co si při vyplňování výkazů dát pozor.

Zdeněk Král

Více informací

Platná opatření po prodloužení nouzového stavu

čtvrtek 5. listopadu 2020

Ing. Lucie Janotová

S prodloužením nouzového stavu vyvstávají otazníky ohledně platnosti již zavedených opatření. Přečtěte si, co stále platí a co je nového.

Více informací

Syndrom karpálního tunelu - riziko onemocnění při práci ve školní jidelně

úterý 3. listopadu 2020

Práce v kuchyni je obecně považována za velmi náročnou z hlediska energetického výdeje, ale také z hlediska zátěže na horní končetiny. Tato zátěž může mít za následek vznik onemocnění, mezi nimiž je nejčastějším právě syndrom karpálního tunelu.

Více informací

Přihlášení

Zapomněli jste své heslo?

Nejste u nás přihlášení?

Registrace

  • přístup do neveřejné části webu
  • možnost stahování dokumentů
  • možnost přispívat do diskusí k odborným článkům
  • slevy pro členy na různé akce a vybrané produkty
Registrace >